Weboldalunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.

Vendéglátóhely infra teraszfűtése

Kívánságlistára teszem

Leírás

Az elegáns megjelenésű, karcsú, egyszerűen kezelhető kültéri infra hősugárzó készülékek kifejezetten teraszfűtésre, illetve külső terek hatékony fűtésére lettek tervezve, de ideálisak a kültéri sátrak és egyéb lefedésű nyitott terek esetében is. Előfűtés nélkül, már a bekapcsolás után AZONNAL kellemes meleget árasztanak. Mivel az infrasugarak a levegőt, mint közvetítő közeget nem használják, kizárólag az embereket, tárgyakat melegítik, ezért szeles időben is hatékonyan működnek.
Az IP65 védelemmel ellátott, teljes mértékben por- és vízálló kültéri infra hősugárzó készülékek narancsos fényükkel exkluzív és egyben hangulatos megjelenést biztosítanak. A nyitott, védőüveg nélküli tervezés ellenére is kiállják a nagyfokú igénybevételt, a szélsőséges időjárási viszonyokat.

Telepítése rendkívül egyszerű, szerelhető falra, mennyezetre vagy állványra. Könnyen mozgatható, áthelyezhető a felmerülő igényeknek megfelelően.

Teraszfűtő berendezéseink teljesítményszabályozóval vannak felszerelve egy kézmozdulattal szabályozható a fűtőteljesítményük az adott időjárási viszonyoknak megfelelően. Akár távirányítóval is ki/bekapcsolhatók, így nem zavarják a vendégeket, ráadásul az infrasugárzók bekapcsolása után azonnal elkezdik melegíteni az ott tartózkodókat. Mozgásérzékelővel kombinálva pedig valóban csak akkor fűtenek, amikor arra szükség van; nem kell attól tartani, hogy az elfoglalt felszolgálók későn veszik észre a helyet foglaló vendégeket, vagy éppen elfelejtenék kikapcsolni az infrasugárzót a vendégek távoztával. A vendéglátóiparban dolgozó tulajdonosok, üzletvezetők java része már régen felismerte, hogy forgalmát jelentősen megnövelheti egy kisebb-nagyobb terasz vagy kerthelyiség kialakításával. A szabadban elköltött ebéd/vacsora vagy akár csak egy kávé is a szeretteinkkel, valódi felfrissülést, feltöltődést ad.

A dohányzás törvényi korlátozása miatt a dohányosok kiszorultak a vendéglátóteraszokra, kerthelyiségekbe

Európa szerte bevett gyakorlat, hogy az éttermek, kávézók, vendéglátó egységek korlátozottan nyitva tarthatnak nem csupán elvitelre, hanem a teraszon történő helybeni fogyasztást is megengedve. Mert a vendéglátás számára az igazi veszteséget, a nagy forgalom elmaradást egyértelműen az éttermi fogyasztás elmaradása jelenti.


Gázgomba vagy infra teraszfűtés?
Sajnos Magyarországon az éghajlati adottságok nem teszik lehetővé (még a nyári hónapokban sem mindig), hogy bármikor élvezhessük a kerthelyiség vagy terasz adta előnyöket: a nap simogató sugarait, az évszak jellemző illatát; vendéglátós oldalról nézve a fő bevételi forrás könnyen kiapadhat. A vendégek komfortérzetének javítására ezért gombamód megszaporodtak a gázos teraszfűtők.

Felmérések igazolják azonban, hogy a gázos fűtők csak a fűtőfejtől számított 1 m-es hatósugárban adják le fűtőteljesítményük java részét. Egy átlagosan 2 m-es gázfűtőnél ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a földtől számított 1 m-es zónában, pont ahol a vendégek ülnek az asztaluknál, a fűtés nem érezteti kellően hatását. Ennek az az oka, hogy a gázzal működő „gombák” a levegőt fűtik. A meleg levegő pedig, mint tudjuk, felfelé száll. Szeles vagy akár csak szellős időben pedig végképp hasztalanul fűtünk, mert a felmelegített levegőt elfújja a szél. Alacsony hőmérsékleten a gáz nem jön ki a palackból, ergo nagy hidegben, amikor a legnagyobb szükség lenne rá, nem működik! Hiába szeretnénk tehát megszabadulni a pokrócoktól, gázgombák mellett lehetetlenség!

Az alábbi fűtőrendszereket összehasonlító hőtérkép egyértelműen mutatja a nagy hatékonyságú és környezetbarát utat, melyen az infrasugárzók működnek. Különösen kültéren, ahol a hagyományos hőgombás gázfűtő berendezésekhez képest bármilyen erős légmozgás esetén is kényelmes és állandóan meleg zónákat biztosítanak még akár a hőérzet szempontjából különösen fontos 50 centiméteres magasság alatt is!

 

 
 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére