Weboldalunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.

Rólunk

Cégünk története

Néhány éve hazánkban is hódító útjukra indultak a kültéri párahűtő rendszerek. A mediterrán- és a nyugati országokban már hosszú évek óta ismert technológia magyarországi úttörője a TecnoCooling Kft. Cégünk 2007-ben alakult, Steam Cooling Kft. néven.
Az induláskor az ötletet egy olaszországi út adta, ahol megismertük a kültéri hűtés/párásítás technológiáját. Hazánkban jószerével ismeretlen volt a módszer, az Egyesült Államokban és a nyugati mediterrán országokban azonban már hosszú ideje elválaszthatatlan részét képezi a mindennapi élet kényelmének.  Itthon a vezető öntözőrendszer-forgalmazó cégek ugyan kísérleteztek már a termék piaci bevezetésével, de a 3-4 Bar nyomáson működő rendszerek nem váltották be a reményeket – csepegtek, lecsapódtak a felületeken és kis területen voltak alkalmazhatóak.   
Az olaszországi utazás során merőben új technológiával találkoztunk, melynek a lelke (a szivattyúja) 70 Bar nyomáson működteti a rendszert, ezzel kiküszöbölve az alacsony nyomásnál tapasztalt problémákat.   A magyar piac úttörőjeként kezdtük el forgalmazni rendszereinket az ország teljes területén, Szlovákiában és Szerbiában. Referenciáink között magánházak, éttermek, üvegházak és ipari létesítmények is megtalálhatóak, de mivel a termék felhasználási lehetősége szinte végtelen, így nem csak a munkáink száma, de az alkalmazás sokrétűsége is folyamatosan növekszik. 
Cégünk életében újabb mérföldkő, hogy 2009. őszén a gyártó céggel összhangban nevet változtattunk: az új cégnév TecnoCooling Kft.
Ennek oka a 2010-től érvényben lévő márkanév változás (tecnocooling), a márkanév- és egyben a piaci pozíció erősítése volt. A cégnév változással párhuzamosan az irodánk és a telephelyünk Gödre költözött.

Az oldal tetejére