Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Gyártósor páratartalom szabályozása

Leírás

A Samsung jászfényszarui csarnokában 7500 m2 tiszta tér párásításával bíztak meg minket.

Feladatunk, a LED TV-k belsejében lévő elektronikai alkatrészek összeszerelését végző gyártósor mellé párásító berendezés telepítése volt. Az ESD védelem miatt (Elektrosztatikus kisülések elleni védelem), technológiai követelmény a 40-60%-os páraszint tartása az üzem területén. Követelmény volt továbbá, a gyártógépek és a termékek párától, vízcseppektől való megóvása, illetve a balesetek elkerülése miatt a talaj szárazon tartása, pormentesítése.

Technológiai követelmény

Az utóbbi 15-20 év hazai ipar fejlődése következtében számos, korábban nem látott élvonalbelinek tekinthető gyártó cég, illetve azok csarnokai, üzemegységei települtek Magyarországra. Igen gyakran a megfelelő szabályozott páratartalom elérése szigorú technológiai követelmény (lásd: elektronikai berendezés és alkatrész gyártás, faipar, nyomdaipar).

Kiemelt cél: a késztermék minősége
A megfelelő páraszint betartása nagyban befolyásolja a késztermék minőségét. Egyes szerelési folyamatoknál a páratartalom befolyásolhatja a tűréseket, a száraz levegő lassíthatja a munkafolyamatot, valamint az alkatrészek rugalmassága szintén a levegő nedvességtartalmától függ, ezért az alacsony páraszintben az alkatrészek könnyen eltörhetnek. Ezek mind-mind olyan tényezők, amik óriási anyagi kárt képesek okozni egy multinacionális nagyvállalat számára, elengedhetetlen tehát ilyen esetekben az ipari csarnok párásítása.

Komfortosabb környezet – ipari párásítással, ipari hűtéssel
Nem csak a késztermék minőségét befolyásolja a páratartalom, hanem a munka gyorsaságát is, továbbá kevesebb selejt darabot eredményez a megfelelő légnedvesség, valamint az üzemben dolgozók stabil egészségügyi állapotához is nagymértékben hozzájárul, ami szintén anyagi előnyökhöz juttatja a céget.

Az előírt mértékű ellenőrzött páratartalom fenntartása nem egyszerű technikai feladat. Egyidejűleg kell a kívánt páratartalmat, a helyiség(ek) keresztmetszet adatait, illetve a mindezeket biztosító technikai háttér: a vízporlasztó fúvókák, a nagy megbízhatóságú halk üzemmódú pumpák, a vezérlő automatika kialakítását és végül, de nem utolsó sorban a vízkezelési, vízlágyítási, illetve a szűrési technológiákat. A Perfect-Cool, és olasz partnerségének ipari-, lakossági evaporatív hűtésben és a direkt beporlasztásos párásításban, párahűtésben szerzett sokéves tapasztalatainak, kiváló megoldásainak köszönhetően, meggyőző referenciákat tud felmutatni.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!