Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Ipari csarnok párahűtése

Leírás

Physilab Mérésautomatizálási Kft. CNC csarnokának evaporatív hűtése


500 m2 alapterület, 7,5 méteres belmagassággal.

Számításaink szerint a legkedvezőbb megoldás (hűtéshatékonyságot, beruházási költséget, havi üzemeltetési költségeket figyelembe véve) egy fix telepítésű evaporatív hűtőrendszer lett. A központi hűtőegységet 5,5 méteres magasságba helyeztük, majd onnan 2 párhuzamosan futó, 10-10 méter hosszú, egyenként 6-6 levegőbeömlő nyílással rendelkező légcsatornával szereltük fel. A rendszer óránként 22.000 köbméter hűvös levegőt juttat a helyiségbe az egyes technológiából származó hőterheléseknek megfelelő elosztásban, így biztosítva a homogén hőmérséklet eloszlást méghozzá úgy, hogy a levegő térfogatáram 60%-a a hátsó, belső hőterhelés szempontjából kritikusabb részre jut el.

Dolgozók védelme
Nyári hőségben a nagy üvegfelületek, acélszerkezetes csarnokok, műhelyek, gyártóüzemek ontják magukból a meleget. Az ilyen épületekben a hőség sokszor elviselhetetlenebb, mint a tűzőnapon. Megoldás: a jószellőzés + klíma.

Ha még nincs klímaberendezése, feltétlenül érdemes megfontolni, hogy a hagyományos, illetve általánosan elterjedt klímaberendezések igen magas beruházási költsége és magas üzemeltetési költsége helyett inkább az evaporatív hűtést válassza, mely az emberi tartózkodást kellemessé tevő, költségtakarékos, energiagazdaságos és a környezetet nem terhelő megoldás.

A berendezés alkalmazásának előnyei:

  • a kellemes munkahelyi közérzet jobb minőségű munkát eredményez,
  • a beruházási költség 40-50%-al, az üzemeltetési költség 80-90%-al kevesebb, mint a hagyományos klímaberendezés kialakításánál,
  • a hatékony légszűrés következtében a por, a kellemetlen illatok és egyéb ártalmas anyagok mennyisége is csökken,
  • a környezet kismértékű párásításával enyhíti az allergia okozta tüneteket,
  • nyitott ajtónál és ablaknál is hatékonyan hűt,
  • a mobil evaporatív hűtőkészülék könnyen és sokoldalúan használhatóak,
  • a környezet elektrosztatikus kisüléseit minimalizálja.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!